Bedrijven

Jouw energie, onze zorg

Dagelijks worden zelfstandigen en bedrijven benaderd door energiepartijen. Het kan altijd goedkoper, beter of groener. Voor groot zakelijke verbruikers zijn er geen spelregels die voor zelfstandigen en particulieren wel gelden. Échte kennis van de materie is dus noodzakelijk!

'De legendarische commercieel inhoudelijke kennis' gaat veelal over van verkoper op mens. In veel gevallen weten de klanten dus eigenlijk alleen wat betrokken partijen wilden dat ze weten. Hoe en waar heb jij jouw kennis opgedaan?

image

Onze aanpak

Transparantie, autonomie en meerwaarde staan centraal. In alles wat wij doen vind je deze kernwaarden terug.

Wij hanteren we een onderscheidende aanpak in vier stappen waarna we optimaal in jouw energiebehoeften kunnen voorzien. Je hoeft hier zelf helemaal niets voor te doen.

Als jouw ongebonden energiepartner nemen wij alle aspecten van jou aan- of verkoop van energie in beheer. Dit wordt onze verantwoordelijkheid en wij ontzorgen jou van elke valkuil die er is. Wij staan voor professioneel energiebeheer, zonder commercieel gezever, onzin of loze beloftes. 

Plan een gesprek met een van onze energie experten. Wij helpen de huidige situatie duidelijk in kaart te brengen, want iedere situatie is anders.

Energie expert inschakelen

Stap 1

Situatieanalyse

We kijken onder meer naar jouw verbruikshistoriek, installaties en alle technische aspecten die invloed hebben op de totaalfactuur. We werpen een arendsblik op je huidige en eventueel reeds afgesloten, toekomstige contract(en). Met al die informatie gaan we aan de slag voor het opmaken van een intern strategisch plan

Energieleveranciers werken met standaardcontracten omdat ze de risico’s voor de levering van energie aan een individuele klant op voorhand niet kennen. Dit is een dure onzekerheid voor de klant. Door onze grondige analyse en profielstudie nemen we die onzekerheid weg. 

De opzeggingen en eventuele andere administratie nemen wij met plezier van jou over zodat je vanaf het begin kan achteroverleunen. 

image

Stap 2

Strategie

Uit de situatieanalyse zal blijken wat de mogelijkheden zijn, ook bij jouw huidige energieleverancier(s). Voor iedere klant schrijven wij een energiecontract uit op maat, op basis van de specifieke energiebehoefte, om zo de ingecalculeerde risico's en kosten tot een minimum te beperken.

We voorzien alle opties die de mogelijkheid geven om energie strategisch aan te kopen, zowel vast als variabel, zowel korte als lange termijn. Dit maakt het voor alle partijen transparant en winstgevend, wat een positief effect heeft op je factuur.

Na het maatwerkcontract is het tijd om je op te nemen in een cluster.

image

Stap 3

Clusteren

Het profiel werd bepaald, het energiecontract is uitgeschreven. Door het samenvoegen van zoveel mogelijk gelijkaardige profielen in een cluster, kunnen we gigantische volumes creëren ten opzichte van jouw individueel verbruik. Hierdoor vergroten we onze koopkracht.

Doordat clusters specifiek worden samengesteld, is het mogelijk dat klanten met meerdere uiteenlopende aansluitingen tot verschillende clusters behoren. Hierdoor behouden wij de winstgevendheid voor iedere klant individueel per aansluiting en voor de cluster in het geheel.

Het is dus geen strategie om elke klant in dezelfde cluster of energiecontract op te nemen om ervan af te zijn, gezien verschillende profielen elkaar negatief kunnen beïnvloeden. 

image

Stap 4

Strategische aankoop

Elk contract is voorbereid, iedere cluster staat klaar. Wij analyseren zelf de beursevoluties en slaan op het juiste moment toe om goedkopere energie aan te kopen voor onze klanten. Afhankelijk van de opportuniteit kan dit zowel op korte als op lange termijn.

De aankoop gebeurd op het meest ideale moment, ongeacht welke energieleverancier, type klant of cluster. Het meest gunstige aankoopmoment is voor iedereen gelijk. Door gelijktijdig aan te kopen voor iedere cluster verhoogt onze koopkracht.

image
Een sterk merk is het resultaat van de gebundelde kracht van kennis, ervaring, herinneringen, verhalen en relaties uit het verleden. Ze zijn samen verantwoordelijk om de minimumstandaard neer te zetten voor de toekomst, om de beslissing van de consument te onderbouwen om de ene partij over de andere te verkiezen.

Wesley Cloostermans

Opvolging

Al onze interventies worden gerapporteerd. Je kan alles op de voet volgen, maar het kan altijd zijn dat je nog vragen hebt. Wij zijn je eerste aanspreekpunt, ongeacht welke bij leverancier je bent aangesloten. Wij kennen ieder dossier en het is bij ons altijd duidelijk wat de volgende stap zal zijn.

Ook al heb je een nieuw energiecontract, wij blijven de energiemarkt van dichtbij volgen. Telkens nieuwe opportuniteiten zich voordoen stemmen wij al jouw energiecontracten op elkaar af, zorgen voor alle opzeggingen en controle op de facturen. Je hoeft je er dus werkelijk niets meer van aan te trekken. Dit met als doel om voor jou op lange termijn rust en ontzorging te bieden.

image

Kernwaarden van Switch4u

  • TRANSPARANTIE
  • ENERGIE
  • AUTONOMIE
  • MEERWAARDE

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op!

Yves Hegge

Yves Hegge

Commerciƫle Energiebom