Over ons

Energiebeheerder met een onderscheidende aanpak

Bij Switch4u kennen we het reilen en zeilen van de elektriciteits- en gasmarkt als geen ander. Dat is ook niet verwonderlijk, met meer dan twintig jaar ervaring in de sector. Die kennis laat ons toe om op een optimale manier in jouw energiebehoeften te voorzien. Maar hoe werkt het zonder ons?

image

Het beste energiecontract?

Een energiecontract toegelicht

Iedereen heeft een energiecontract. Voor particulieren of klein zakelijke verbruikers wordt aan ieder energiecontract een tariefplan gekoppeld en is geldig voor een termijn. Om een nieuw energiecontract te kiezen, moet je er rekening mee houden dat iedere maand, ieder tariefplan, van iedere leverancier, een ander tarief heeft.

Voor groot zakelijke verbruikers moet je rekening houden met de actuele beursprijzen en je finale energieprijs of berekeningswijze ervan. Ondertussen zijn er meer dan 20 energieleveranciers, ieder met een eigen arsenaal aan tariefplannen en mogelijkheden. Keuze genoeg dus!

We spreken dus in het standaard verhaal niet over het beste energiecontract of goedkoopste energieleverancier.

image

De goedkoopste tarieven?

Een eindeloze zoektocht

Er zijn vaste of variabele tarieven. Bij een vast tarief blijft deze tijdelijk onveranderd, gebruikelijk één tot vier jaar. Bij een variabel tarief ligt er een berekeningswijze vast. De tarieven vermeld op de tariefkaart zijn slechts een simulatie van de prijsberekening op dat moment. Je tarief wijzigt gedurende de looptijd van je tariefplan of energiecontract.

Het resultaat op je factuur kan dus enorm verschillen, afhankelijk van het moment dat je het energiecontract tekent.

Naast de tarieven voor verbruikte energie, wordt ook de bijdrage WKK, bijdrage groene stroom en de vaste vergoeding bepaald. Ook hier kunnen extra winstmarges in opgenomen worden en ook dit is weer per energieleverancier en per tariefplan verschillend.

Voor groot zakelijke verbruikers zijn er nog tal van andere factoren waarmee je rekening moet houden.

image

Waarom opvolgen?

Aan alles komt een einde

Elk contract of tariefplan wordt standaard stilzwijgend verlengd, regelmatig met catastrofale gevolgen. Ieder tariefplan is voor een bepaalde duurtijd geldig.

Eens deze duurtijd om is, wijzigt jouw tarief, afhankelijk van hoe de markt er op dat moment voor staat. De kans is groter dat dit het verkeerde moment is dan het goede.

Weten wanneer, bij wie, welk tariefplan te nemen, rekening houdend met alle factoren, is geen gemakkelijke opdracht.

image

Onafhankelijk of schijn?

Ten koste of ten voordele van de klant?

Indien een verkoper, tussenpersoon of handelsagent beweert onafhankelijk te zijn, stel jezelf dan even de vraag: ”Als ze betaald worden door één of meerdere energieleveranciers die de spelregels bepalen door een uitgebreide handelsovereenkomst, zijn ze dan écht onafhankelijk?”

Meerdere leveranciers aanbieden betekent niet noodzakelijk dat men onafhankelijk is, maar dit biedt wel meer commerciële mogelijkheden voor de verkopende partij. Het wisselen van leverancier is dus niet altijd in het voordeel van de klant.

Om echte goede resultaten neer te zetten heb je maatwerk, vakkennis en opvolging nodig en mag je niet onderworpen zijn aan commerciële belangen, want dit gaat steeds ten koste van het resultaat voor de klant.

image

Hoezo ben jij standaard?

Doorgaans mogen verkopers, tussenpersonen of handelsagenten slechts enkele standaard producten uit het aanbod van de energieleveranciers aanbieden. Dit staat namelijk zo in het handelsovereenkomst met de energieleverancier beschreven. Maar wie is vandaag de dag nog standaard? Ben je een nachtraaf of pieken je uren overdag? Heb jij zonnepanelen en je buurman niet? Verkies jij een gashaard boven knetterend haardvuur?

Voor de bedrijven gaat dit nog veel verder. Iedereen is uniek in zijn afname of productie. Onze specialisten gaan door tot in het kleinste detail om jouw uniek profiel te bepalen.

Energie expert inschakelen

Wij verkiezen maatwerk!

Switch4u heeft als energiebeheerder met geen enkele energieleverancier verplichtingen voortkomend uit een handelsagentuur. Wij behandelen iedere klant individueel om het dossier in kaart te brengen. Hierna gaan we de tot in de kleinste details matchen met andere klanten om het volume per specifiek verbruik- of productieprofiel te vergroten.

De energiemarkt biedt verschillende opportuniteiten die nooit allemaal op hetzelfde moment vallen. Hiervoor voorzien wij maatwerkcontracten met alle mogelijkheden om in te spelen op iedere opportuniteit. In onze contracten staat iedere component die voor jou van toepassing is duidelijk omschreven, transparant, zoals het hoort.

Switch4u, transparant en écht onafhankelijk

Wij gaan rechtstreeks een overeenkomst aan met de klant. Hierin wordt  transparant vermeld wat u van ons kan verwachten. Jij betaalt ons rechtstreeks waardoor er geen enkele euro van jouw energiefactuur voor ons bedoeld is want wij krijgen geen enkele vergoeding van energieleveranciers. Hierdoor is al het voordeel van onze realisaties voor jou!

Daarnaast genieten wij de vrijheid om met elke energieleverancier te werken die gelooft in ons model. Wij spelen in op alle mogelijkheden en opportuniteiten op de energiemarkt zodat jij kan genieten van alle mogelijke opties in combinatie met het meest opportune contract.

Tot slot zijn wij door onze overeenkomst in staat om alle mogelijke problemen op te lossen en moeten wij onze verantwoordelijkheid nemen. Logisch, want wij werken in opdracht, voor rekening en in functie van de klant.

image

Strategisch aankopen

We analyseren de markt grondig en slaan op het juiste moment toe om strategisch aan te kopen. Jijzelf hoeft niets te doen! Onze ongebondenheid, inzichten en doorgedreven strategieën maken alle opportuniteiten bereikbaar voor onze klanten, op maat van hun specifiek verbruiksprofiel.

Ontzorging als sleutelwoord

  • We stellen een duidelijke overeenkomst op waarin staat wat we wel en niet doen
  • We sluiten het best passende energiecontract af en zeggen indien nodig tijdig je energiecontract op
  • We stemmen alle contracten netjes op elkaar af en controleren je facturen
  • We rapporteren over elke interventie
  • We ontzorgen je van alle communicatie met energiepartijen
  • We lossen eventuele problemen op
  • We beantwoorden al je vragen

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op!