Energiebeheer bij Switch4u, wat kost dat?

Energiebeheer, dat kan toch ook gratis?

Niemand werkt gratis. Onze vergoeding zou van ergens anders moeten komen … van de energieleverancier? Resultaat: de energiefacturen gaan weer stijgen! Dit zou ook betekenen dat wij niet onafhankelijk zouden kunnen zijn. Bij ons is alles transparant, ook wat wij aanrekenen.

image

Niets is wat het lijkt

Het is niet omdat het gratis lijkt, dat het ook gratis is. In de meeste gevallen zit altijd wel iets of iemand tussen jou en je energiecontract die ervoor betaald wordt. Helaas wordt dit niet transparant meegedeeld. Waarom zouden ze? Je hebt geen overeenkomst met hen!

Commerciële partijen zoals verkoopskanalen, groepsaankopen of websites worden betaald door een energieleverancier. Deze kunnen op verschillende manieren vergoed worden door de leverancier, waaronder: 

Een vast bedrag per aansluiting (elektriciteit of gas)

Dit kan per leverancier en zelfs per tariefplan enorm verschillen. Het is vaak zelfs zo dat ze een hogere vergoeding betalen voor duurdere tariefplannen. Dit is nu net hetgeen dat ervoor zorgt dat partijen beïnvloed kunnen worden bij de keuze van een energiecontract uit eigen winstbejag en niet meer in het voordeel van de klant zouden handelen.

Een tweede gevolg hiervan is dat men beperkt wordt in het aanbod van de energieleveranciers. Een energieleverancier is namelijk niet altijd bereid om voor ieder tariefplan dat zij aanbieden een vergoeding te betalen, helaas geldt dit meestal voor de goedkopere tariefplannen.

Een marge of percentage op de energieprijs

Je kan dit vergelijken met een blanco cheque. Men kan à la minuut je energieprijs zelf bepalen. Hoe meer de klant bereid is te betalen, hoe meer de partijen verdienen. Dit betekent dus ook dat als de aankoopprijzen bij een opportuniteit op de energiemarkt heel laag liggen, ze de vrijheid krijgen om massale winstmarges te genereren, rechtstreeks ten koste van jouw voordeel. 

Wij zijn en blijven volledig, commercieel onafhankelijk van energieleveranciers

Al het voordeel dat voortkomt uit goed energiebeheer of opportuniteiten, is dan ook volledig voor onze klanten. 

Contacteer ons

Heb je een vraag onbeantwoord? Wij zijn er voor jou!