Wat als ik verhuis of een nieuwe locatie erbij neem?

Switch4u regelt ook je energiecontract wanneer je verhuist

Laat ons dit op voorhand weten. Als je verhuist en je het pand overdraagt aan de nieuwe gebruiker heb je een energieovernamedocument nodig. Voor de aansluitingen die wij in beheer hebben, kunnen wij dat ingevuld aanleveren zodat jij enkel nog je meterstanden dient te noteren. Wij zorgen voor de correcte overdracht of afsluiting van je energiecontract. 

Voor je nieuwe locatie hebben wij de nieuwe technische gegevens nodig. Die kan je verkrijgen van de gebruiker die het pand aan jou overdraagt. Wij regelen dus altijd je verhuis, niet de makelaar, een tussenpersoon of de nieuwe bewoners. 

image

De energieleveranciers werken ook samen met makelaars of partijen die regelmatig verhuren of verkopen. Zij mogen meestal enkel de duurste energiecontracten aanbieden, het beruchte ‘startcontract’, waarna jij achteraf je eigen leverancier kan kiezen.

Zoals we eerder al uitgelegd hebben, is een ‘leverancier kiezen’ niet hetzelfde als een tariefplan, laat staan een tarief. Als hierdoor je maatwerkcontract bij ons te vervallen komt, is dat een groot financieel verlies. 

Verhuizen is commercieel interessant voor externe partijen

Waar verhuisd wordt, wordt geld verdiend. Gezien wij met unieke contracten werken, is er geen enkele partij in de mogelijkheid om onze contracten over te nemen, behalve de leverancier zelf. Als een klant naar een energieleverancier belt, komt deze meestal uit bij commerciële partijen die klantenservice doen en een ernstige commerciële insteek hanteren. In veel gevallen krijgen klanten dure energiecontracten of extra's aangesmeerd. 

Wij zijn er voor jou

Regel dus altijd alles via ons! Wij zorgen voor een correcte afsluiting op het ene adres en een overdracht naar het nieuwe adres als dat technisch mogelijk is. Het is belangrijk dat wanneer de mogelijkheid bestaat om dezelfde voorwaarden, die we op gunstige momenten hebben vastgelegd, mee over te nemen, dat dit ook gebeurt. Maak dus zeker gebruik van onze dienstverlening zodat je jezelf niet benadeelt. 

Het is ook zo wanneer de verhuis door een andere partij geregeld wordt en onze voorwaarden hierdoor tenietgedaan worden, dit ook voor ons onherstelbaar is en een nieuwe realisatie zal moeten plaatsvinden. 

Een vraag onbeantwoord? Wij zijn er voor jou!